Подстраници

Има някой, с когото можеш да говориш

Обади се на тел:
0895 107 905безплатно и в условията на пълна конфиденциалност ще Ви изслуша и отговори на въпросите Ви наш консултант!

Нашите консултанти отговарят на телефона от 15 до 19ч всеки делничен ден.
Вие разбира се можете да ни изберете по всяко друго време и ние ще Ви върнем обаждането, когато наш консултант е свободен на линия.
Можете да оставите съобщение на телефонния секретар или да ни изпратите sms
и ние ще Ви изберем тогава, когато предпочитате, в часовете между 15ч и 19ч всеки делничен ден.

За консултация:
center_insight@abv.bg

Адрес:

гр.София, жк Яворов
ул.Виктор Юго 6

Моята анорексия

 


     "На 14 години започнах играта “свали килограмите“. Тогава наистина бях доста пухкава и нашите постояно твърдяха, че трябва да спра да се тъпча. Играта толкова ме увлече, че за 2-3 месеца от 60кг станах 52кг. Бях щастлива!!! С всеки изминал ден ентусиазмът ми се увеличаваше, а килограмите намаляваха. Ядях все по-малко и по-малко. После дойде първото влюбване. Бях слаба и щастлива. Но щастието ми не продължи дълго - гаджето ме напусна. Като резултат настъпи пълен отказ от храна, депресия, хапчета... Започнах да чувствам, че полудявам… Все по-често и по-често, под натиска на мама и татко: “ЯЖ”,  аз започнах да ям сладолед, бисквити, шоколад. Всичко, което обичам. Започнах новата игра -  „купи повече и го изяж!“.  Ако изяждах само една кутия с бисквити се чувствах обидена. Напълнях доста. Видях своите снимки и се уплаших, реших да спра да се тъпча, но не можах. Правилата на играта се промениха: 2 дни глад, после тъпчене, сълзи, срам, гняв и пак ново гладуване. Започнах да повръщам. Хареса ми. Ядях и прегръщах порцелановия приятел, после гладувах и пак се тъпчех и пак прегръщах тоалетната чиния.
 Един ден просто осъзнах,че съм болна!
 Опитвам да се боря, страх ме е, но кризите се повтарят. Искам да съм здрава, искам да съм щастлива, искам да се върна назад и пак да съм онова щастливо момиче..."

   А.