Подстраници

Има някой, с когото можеш да говориш

Обади се на тел:
0895 107 905безплатно и в условията на пълна конфиденциалност ще Ви изслуша и отговори на въпросите Ви наш консултант!

Нашите консултанти отговарят на телефона от 15 до 19ч всеки делничен ден.
Вие разбира се можете да ни изберете по всяко друго време и ние ще Ви върнем обаждането, когато наш консултант е свободен на линия.
Можете да оставите съобщение на телефонния секретар или да ни изпратите sms
и ние ще Ви изберем тогава, когато предпочитате, в часовете между 15ч и 19ч всеки делничен ден.

За консултация:
center_insight@abv.bg

Адрес:

гр.София, жк Яворов
ул.Виктор Юго 6

Как да уравновеся хранителните си навици?


   "Понякога не изпитвам глад в продължение на 1-2 седмици. Хапвам, но не по много. Бих казала, че по-скоро едва докосвам храната. Опитвам да се храня, но просто не съм гладна. В същото време има седмици, в които съм гладна постоянно. Тогава пък трябва да се ограничавам, за да не преяждам.
   Понякога пък се чувствам по средата между тези две крайности. Това нормално ли е? А дали е здравословно?"
  

   Докато се стремите да поддържате теглото си в здравословни граници, нормално е да се появят колебания в апетита ви. Няколко фактора могат да окажат влияние на апетита. В по-динамични дни, в които сме по-активни, обикновено си хапваме повече, отколкото в спокойни дни, в които изгаряме по-малко калории. Хормоналните промени, които настъпват по време на месечния цикъл също могат да се отразят на апетита ни. Стресът и други силни емоции могат да предизвикат човек да приема по-големи или по-малки количества храна от обикновено.


   Ако стресът присъства в ежедневието ви, практикувайте занимания, които ви отпускат и успокояват. Разговорът с приятел, слушането на музика, йога упражненията могат да ви помогнат да се разтоварите от напрежението. Изберете най-подходящата за вас дейност, която да ви помогне да се справите със стреса. След това направете осъзнато усилие да следите каква храна приемате. Включете в менюто си малки здравословни хапвания (например плодове и зеленчуци) и се опитайте да се храните редовно.


   Понякога, знаейки какво води до колебанията на апетита ви, може да ви помогне да го държите под контрол. Но ако рязко губите тегло или качвате килограми, които смятате, че не би трябвало, ако се чувствате тревожни или потиснати, или просто сте притеснени какво се случва с тялото ви, би било добре да се посъветвате със специалист.

 

shutterstock_242540662-eat-regularly-apr15.jpg